OBS De Ieveling | Het Veer 90 | 1633 HE Avenhorn
De Vreedzame School

OBS De Ieveling is een Vreedzame school. De Vreedzame school is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. 

 

Een Vreedzame School is een school, waarin iedereen (leerlingen, personeel, ouders, ondersteunend personeel) zich betrokken en verantwoordelijk voelt, en op een positieve manier met elkaar omgaat. Het is een school waar leerlingen een stem hebben (d.m.v. een leerlingenraad), waar leerlingen invloed kunnen uitoefenen en verantwoordelijk zijn voor het klimaat in de klas en school en voor hun eigen leeromgeving en ontwikkeling. Er worden vijf algemene thema’s behandeld met voor elke groep op de leeftijd aansluitend lesmateriaal en opdrachten.

 

Blok 1: We horen bij elkaar. De lessen staan in het teken van groepsvorming en het creëren van een positief klimaat in de klas. Samen met de leerlingen maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan in de klas. Leerlingen bedenken zelf taken en verantwoordelijkheden.

 

Blok 2: We lossen conflicten zelf op. Leerlingen leren het begrip conflict en ze leren hoe je kunt reageren op een conflict. Na dit blok verwachten we, aan de hand van een stappenplan, dat leerlingen zoveel mogelijk zelf hun conflicten kunnen oplossen.

 

Blok 3: We hebben oor voor elkaar. Er wordt aandacht besteedt aan communicatie. Goede communicatie is de sleutel tot het oplossen en voorkomen van conflicten.

 

Blok 4: We hebben hart voor elkaar. Gevoelens staan in dit blok centraal.

 

Blok 5: Werken met mediators behandelen we nog niet. Groep 8 doet dit jaar een pilot met mediators op het onderbouwplein.

 

Blok 6: We zijn allemaal anders. Dit blok praten we over verschillen en stellen we ons open voor verschillen.

Schooltijden en vakanties

Schooltijden:

Wij werken met een continurooster met een vijf gelijke dagen model.

De kinderen zijn op school van 8.30 uur tot 14.00 uur.

 

vakanties en vrije dagen 2020/ ... Lees verder >>

De Vreedzame School

OBS De Ieveling is een Vreedzame school. De Vreedzame school is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. 

 

Een Vreedzame School is een school, waarin iedereen (lee ... Lees verder >>

4x wijzer

4 x wijzer op de Ieveling

 

Het onderwijs en de maatschappij veranderen voortdurend en wij willen ons eigen handelen en onderwijs kritisch blijven evalueren en zo nodig bijstellen. In schooljaar 2014 - ... Lees verder >>

Protocollen

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.